Webdesign & Communicatie

Van traditioneel naar digitaal: Lochtingleute’s succesverhaal met online ticketing.

Lochtingleute is een uniek evenement dat jaarlijks in Evergem plaatsvindt. Het wordt georganiseerd door en voor de lokale bevolking en staat garant voor plezier, lekker eten, en verfrissende drankjes. Met een jong en enthousiast team achter de schermen zorgen ze voor een onvergetelijk weekend vol vermaak in de lochting. In dit artikel gaan we dieper in op de transformatie die Lochtingleute heeft ondergaan dankzij het innovatieve ticketsysteem, FooEvents voor WooCommerce.

logo nieuw

Meer Over Lochtingleute

Lochtingleute is veel meer dan zomaar een evenement. Het is een viering van gemeenschap en cultuur, waarbij de lokale bevolking samenkomt om te genieten van heerlijk eten, verfrissende drankjes en diverse activiteiten. Van de afterworkparty op vrijdagavond tot de leuke activiteiten voor kinderen op zaterdagmiddag en opnieuw een avond vol plezier, Lochtingleute biedt voor elk wat wils. Maar om dit evenement vlot te laten verlopen, was er behoefte aan een geavanceerd ticketsysteem dat alle aspecten van het evenement kon ondersteunen.

De Sprong naar Digitalisering

De organisatoren van Lochtingleute werden geconfronteerd met de uitdaging om hun evenement te moderniseren en te optimaliseren. Aanvankelijk werden tickets fysiek verkocht in lokale winkels, wat niet alleen kostbaar was, maar ook niet in lijn was met het streven naar duurzaamheid dat Lochtingleute hoog in het vaandel heeft staan. Bovendien bracht dit systeem mogelijke registratiefouten met zich mee. Het was duidelijk dat er behoefte was aan een digitaal ticketsysteem dat niet alleen het proces zou vereenvoudigen, maar ook zou bijdragen aan een verbeterde deelnemerservaring. De beslissing om te innoveren en over te stappen naar een digitaal ticketsysteem bleek een keerpunt te zijn voor Lochtingleute. Bijkomend voordeel was dat dit systeem ook betere inzichten bood in het aantal verkochte tickets, wat de planning en het beheer van het evenement aanzienlijk verbeterde.

Met volledig vertrouwen kozen de organisatoren van Lochtingleute ervoor om samen met Silverdesign op zoek te gaan naar een oplossing die perfect aansloot bij hun systeembehoeften.

ticketsysteem bg

De voordelen van een online ticketsysteem:

Eliminatie van Lange Wachtrijen:

Het afscheid nemen van die ongemakkelijke en tijdrovende wachtrijen is een van de meest opvallende voordelen van een online ticketsysteem. Deelnemers hoeven niet langer kostbare tijd te verspillen aan het fysiek aanschuiven voor tickets of registratie. Dit niet alleen een verlichting voor hun geduld, maar het creëert ook een stressvrije sfeer bij evenementen. Het resultaat? Tevreden deelnemers die met een glimlach op hun gezicht jouw evenement binnenstappen.

Real-time Verkoopgegevens en Inzichten:

Met een online ticketsysteem krijg je direct toegang tot waardevolle real-time verkoopgegevens en inzichten. Je kunt het aantal verkochte tickets volgen, populaire tickettypen identificeren en zelfs het koopgedrag van deelnemers analyseren. Deze gegevens stellen je in staat om snel beslissingen te nemen en je marketingstrategie aan te passen op basis van actuele trends, waardoor je evenement nog succesvoller wordt.

Verbeterde Deelnemerservaring:

Deelnemers genieten van een naadloze en moeiteloze ervaring bij het kopen van tickets online. Ze kunnen vanuit hun eigen huis, op hun gemak, tickets aanschaffen zonder de drukte van een fysiek verkooppunt. Het resultaat is een positievere indruk van je evenement nog voordat ze arriveren, wat kan leiden tot een grotere betrokkenheid en loyaliteit.

Eenvoudige Toegangscontrole:

Toegangscontrole wordt een fluitje van een cent met een online ticketsysteem. Digitale tickets kunnen eenvoudig worden gescand of gecontroleerd via mobiele apps, zelfs als er geen internetverbinding beschikbaar is. Dit bespaart tijd en moeite, zowel voor deelnemers als voor jouw team, terwijl het risico op fraude wordt geminimaliseerd.

Mogelijkheid voor Upselling:

Een online ticketsysteem biedt de kans om meer te verkopen dan alleen toegangstickets. Tijdens het aankoopproces kun je eenvoudig extra’s aanbieden, zoals merchandise, VIP-upgrades of exclusieve ervaringen. Dit opent nieuwe inkomstenstromen en verhoogt de totale opbrengst van je evenement.

Milieuvriendelijk:

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, draagt het gebruik van digitale tickets bij aan een groenere planeet. Het minimaliseert de noodzaak voor fysiek drukwerk en vermindert de ecologische voetafdruk van je evenement. Door milieubewust te zijn, trek je bovendien de aandacht van deelnemers die waarde hechten aan duurzaamheid.

Efficiënter Financieel Beheer:

Het financiële beheer wordt gestroomlijnd met een online ticketsysteem. Automatische betalingsverwerking en gedetailleerde financiële rapportage maken het bijhouden van inkomsten en uitgaven efficiënter en nauwkeuriger. Hierdoor kun je je financiën beter beheren en tijd besparen die anders aan administratieve taken zou worden besteed.

Kortom, een online ticketsysteem biedt een reeks voordelen die verder gaan dan alleen het vereenvoudigen van ticketverkoop. Het heeft het potentieel om je evenementbeheer te transformeren, de tevredenheid van deelnemers te vergroten en je in staat te stellen om je evenement naar een hoger niveau te tillen. Het is een investering die zichzelf terugbetaalt in de vorm van betere resultaten en meer succesvolle evenementen.

De Lochtingleute Website

Een van de eerste stappen naar digitalisering was het creëren van een gebruiksvriendelijke website voor Lochtingleute. De website moest niet alleen informatie verstrekken over het evenement, maar ook de mogelijkheid bieden om tickets en drankbonnen online aan te kopen. De nieuwe website werd een centrale hub voor alles wat met Lochtingleute te maken had, en deelnemers konden nu met slechts een paar klikken hun toegang en drankbonnen regelen. Dit betekende minder gedoe voor deelnemers en meer controle voor de organisatoren.

fe logo

Online Ticket- en Drankbonverkoop met FooEvents

Het succesvolle digitaliseringstraject van Lochtingleute was gebaseerd op de naadloze integratie van FooEvents voor WooCommerce, dat de mogelijkheid bood om tickets zonder extra commissies of bijkomende ticketkosten te verkopen. Dit systeem stelde Lochtingleute in staat om de registratie en ticketverkoop te stroomlijnen voor een breed scala aan evenementen, variërend van concerten en lessen tot conferenties, tours, webinars, inzamelingsacties en sportwedstrijden.

Daarnaast maakte Lochtingleute gebruik van het betaalplatform Stripe, dat uitblinkt in verschillende opzichten:

 • Lage transactiekosten: Stripe bood een kostenefficiënte manier om betalingen te verwerken, wat financiële lasten verminderde.
 • Veilige en betrouwbare betalingsverwerking: De betrouwbaarheid en beveiliging van Stripe zorgden ervoor dat zowel Lochtingleute als de deelnemers gemoedsrust hadden bij het verwerken van betalingen.
 • Snelle betalingsverwerking en uitbetalingen: Met Stripe was de verwerking van betalingen snel en efficiënt, en organisatoren ontvingen hun inkomsten op tijd.
 • Ondersteuning voor verschillende betaalmethoden: Stripe bood de flexibiliteit om verschillende betaalmethoden te accepteren, waaronder creditcards en digitale portefeuilles.

Dit alles resulteerde in een soepele en efficiënte overgang naar een modern en geoptimaliseerd systeem voor Lochtingleute, waarbij de organisatie haar evenementen met vertrouwen kon beheren en de deelnemers een naadloze en plezierige ervaring konden beleven, zonder gedoe met papieren tickets.

Scannen van tickets

E-Tickets en Efficiënte Toegangscontrole

Met FooEvents werd papierloos ticketing werkelijkheid voor Lochtingleute. Deelnemers ontvingen hun tickets per e-mail, wat niet alleen milieuvriendelijker was, maar ook veel handiger voor hen. Bij de ingang van het evenement werd de barcode op het ticket gescand met behulp van de FooEvents Check-ins app op de smartphone van de toegangscontroleur. Deze snelle en efficiënte methode zorgde voor een soepele doorstroming van deelnemers en elimineerde de frustraties van verloren of beschadigde tickets.

fooevents insights 1

Gegevens en Statistieken: Inzichten voor Groei

Het gebruik van FooEvents voor het beheren van Lochtingleute’s evenementen bracht een schat aan waardevolle gegevens en inzichten met zich mee, die aanzienlijk hebben bijgedragen aan het verbeteren van toekomstige edities van het evenement. Hier zijn enkele concrete voorbeelden van hoe deze gegevens hebben geholpen bij het plannen en optimaliseren:

 1. Optimalisatie van activiteiten en programma’s: Door het gedetailleerde rapport kon Lochtingleute precies zien welke activiteiten en programmaonderdelen het meest populair waren bij deelnemers. Hierdoor konden ze de focus leggen op het behouden en verbeteren van deze populaire elementen in toekomstige evenementen, terwijl ze minder populaire aspecten konden heroverwegen of aanpassen.
 2. Publiekssegmentatie: De verzamelde gegevens stelden Lochtingleute in staat om het publiek in segmenten op te splitsen op basis van demografische gegevens, aankoopgedrag en interesses. Dit maakte gerichte marketing en communicatie mogelijk voor verschillende doelgroepen, waardoor de betrokkenheid van deelnemers werd vergroot en de opkomst werd geoptimaliseerd.
 3. Prijsoptimalisatie: Door de verkoopcijfers en trends in kaart te brengen, kon Lochtingleute strategische beslissingen nemen met betrekking tot ticketprijzen. Ze konden prijzen aanpassen op basis van vraag en aanbod, vroegboekkortingen aanbieden of speciale aanbiedingen creëren om de verkoop te stimuleren.
 4. Logistieke planning: De gegevens hielpen bij het beter plannen van logistieke aspecten van het evenement, zoals het inrichten van de locatie, het aantal benodigde beveiligings- en servicemedewerkers en de voorraad van merchandise en voedselvoorzieningen. Dit leidde tot een efficiënter gebruik van middelen en een betere bezoekerservaring.
 5. Sponsor- en partnerbetrokkenheid: Lochtingleute kon sponsors en partners voorzien van gedetailleerde rapporten over de zichtbaarheid en impact van hun betrokkenheid bij het evenement. Dit verhoogde de waarde van sponsorovereenkomsten en bevorderde langdurige relaties met sponsors.
 6. Feedbackverzameling en verbeteringen: Naast kwantitatieve gegevens bood het evenementrapport ook ruimte voor feedback van deelnemers. Deze feedback werd gebruikt om te begrijpen wat goed werkte en waar ruimte was voor verbetering. Hierdoor kon Lochtingleute specifieke verbeteringen doorvoeren op basis van de directe input van deelnemers.

Samengevoegd boden deze gegevens en inzichten Lochtingleute een holistisch beeld van hun evenementen, wat resulteerde in betere planning, geoptimaliseerde uitvoering en een voortdurende verbetering van de algehele ervaring voor deelnemers. Het gebruik van data-driven beslissingen was essentieel voor het behalen van blijvend succes en groei voor hun evenementen.

Succesverhalen en Getuigenissen

Het succesverhaal van Lochtingleute met FooEvents was onmiskenbaar. Deelnemers waren dol op het nieuwe digitale systeem, omdat het hen tijd en gedoe bespaarde. Organisatoren merkten op dat het beheer van het evenement aanzienlijk vereenvoudigd was, wat resulteerde in minder stress en meer focus op het leveren van een geweldige ervaring voor deelnemers.

FAQ: Veelgestelde Vragen over het Ticketsysteem

 1. Wat is FooEvents voor WooCommerce?

  FooEvents voor WooCommerce is een krachtige evenementenbeheeroplossing die is geïntegreerd met WooCommerce, een populaire e-commerceplugin voor WordPress. Hiermee kunt u online tickets voor evenementen verkopen, toegangscontrole beheren en waardevolle gegevens verzamelen.

 2. Hoe helpt FooEvents bij het elimineren van wachtrijen?

  FooEvents maakt online ticketverkoop mogelijk, waardoor de noodzaak om fysiek in de rij te staan voor tickets verdwijnt. Deelnemers kunnen eenvoudig vanuit huis tickets kopen, wat resulteert in een naadloze toegang tot evenementen.

 3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van Stripe voor betalingen?

  Stripe is een betaalplatform met lage transactiekosten, wat financiële lasten vermindert. Het biedt veilige betalingsverwerking, ondersteunt verschillende betaalmethoden en zorgt voor snelle betalingsverwerking en uitbetalingen.

 4. Hoe helpt FooEvents bij het verzamelen van gegevens voor groei?

  FooEvents genereert gedetailleerde rapporten over opkomst, verkoopcijfers en activiteitentrends. Deze gegevens helpen bij het optimaliseren van activiteiten, prijzen en marketingstrategieën voor groei.

 5. Hoe verbetert het online ticketsysteem de deelnemerservaring?

  Deelnemers kunnen gemakkelijk online tickets kopen, wat hen tijd en moeite bespaart. Eenvoudige toegangscontrole met digitale tickets zorgt voor een soepele evenementervaring.

 6. Hoe vermindert het online ticketsysteem de ecologische impact?

  Door over te stappen op digitale tickets, wordt de behoefte aan fysiek drukwerk geëlimineerd, wat resulteert in een meer milieuvriendelijke aanpak en de aandacht trekt van milieubewuste deelnemers.

 7. Hoe optimaliseert het online ticketsysteem financieel beheer?

  Het online ticketsysteem vereenvoudigt financieel beheer met automatische betalingsverwerking en gedetailleerde financiële rapportage, waardoor efficiënter bijhouden van inkomsten en uitgaven mogelijk is. Dit leidt tot een verbeterd financieel beheer van evenementen.

Conclusie: De Voordelen van een ticketsysteem voor Jouw Evenement

Het succesverhaal van Lochtingleute met FooEvents is een inspiratie voor evenementen over de hele wereld. Het heeft niet alleen de ervaring van deelnemers verbeterd, maar ook het beheer voor organisatoren vereenvoudigd. Met FooEvents kunnen evenementen soepeler verlopen, terwijl de gegevens en statistieken waardevolle inzichten bieden voor groei en optimalisatie.

Ben je geïnteresseerd in het transformeren van jouw evenement met FooEvents? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met het Silverdesign om te ontdekken hoe dit innovatieve ticketsysteem ook jouw evenement naar een hoger niveau kan tillen. We kijken ernaar uit om samen met jou een onvergetelijk evenement te creëren!

Gerelateerde artikelen

In het digitale tijdperk is innovatie een cruciale factor voor succes, zelfs binnen de traditionele domeinen zoals lokale...

Lochtingleute is een uniek evenement dat jaarlijks in Evergem plaatsvindt. Het wordt georganiseerd door en voor de lokale...

Kleur is een van de meest krachtige visuele elementen in webdesign, en het heeft een diepgaande invloed op...

In een tijdperk waarin het internet een integraal onderdeel is van ons dagelijks leven, is het cruciaal dat...

In de snel evoluerende wereld van het internet is het cruciaal voor webontwikkelaars en eigenaren van websites om...